В Овча купел в столицата са пионери в сметосъбирането.Живущ в райна

...
В Овча купел в столицата са пионери в сметосъбирането.Живущ в райна
Коментари Харесай

Докъде я докараха... Кофи за смет да крадат СНИМКИ

В " Овча купел " в столицата са пионери в сметосъбирането.

Живущ в райна на " Овча купел " споделя в обществената мрежа Facebook, че някой е решил да задигне два кафяви контейнера, които са за биоразградими боклуци. Ива Веселинова твърди, че крадецът на кофи за боклук в едната клетка е изхвърлил боклуците от един от контейнерите на земята.

" Идеята беше да е разделно, чисто и подредено. Да, но не! ", възмущава се Веселинова.

" До по кое време все по този начин ще я караме, бе хора? Колко би трябвало да си елементарен и нагъл кривак, да крадеш нещо, което и ти си платил, и ще продължиш да плащаш, бе кривако! ", написа още Ива.

Рени Белева отбелязва в мненията под обявата, че най-вероятно някой ресторантьор е отмъкнал контейнерите.

" Кафявите контейнери са наложителни за заведенията. Някой безпаричен ресторантьор го е гепил ", гласи коментарът на Белева.

" За поддържането на такова място си трябват хора. Доброволческите компостерни зони в София имат по няколко отговорника, които наблюдават несъмнено място. Случвало ми се е нееднократно да изваждам найлонови торби, фасове шишета и други неща от органичните останки. Няма по какъв начин да се чака просто да се сложат кофите и нещата да стартират да се случват от ден 1. Затова построяването на общественост, човешките запаси и образованието стоят в основата на всяко нещо. Става постепенно и с доста неизменност. И на мен не ми харесва да е кочина, само че не съм се отказал ", разяснява Иван Илиев, който евентуално не е схванал каква е концепцията на публикацята. Това наложи Ива Веселинова да му обясни:

" Проблемът не е в това по какъв начин се изхвърлят отпадъците, а в това, че се крадат кофите. Всеки приблизително интелигент, за каквито се считат по-голямата част от българското човечество, може да се оправи без да посещава курсове в университет ", написа дамата.



Снимки: Ива Веселинова
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР